Tips bij het kiezen van een nachtkastje

Een nachtkastje is een klein, maar onmisbaar meubelstuk in elke slaapkamer. Er zijn veel verschillende nachtkastjes met allerlei functionaliteiten, waardoor de keuze voor een nachtkastje een lastige keuze kan zijn. In dit artikel bespreken we twee dingen die je moet overwegen bij de aankoop van een nachtkastje.

Bepaal uw opslagbehoeften

Sommige nachtkastjes hebben planken terwijl andere nachtkastjes lades hebben. Bepaal hoeveel opslagruimte u al in uw kamer hebt en of u meer ruimte nodig heeft om dingen te plaatsen. Als u dat dat doet, wilt u misschien investeren in een nachtkastje met grotere laden en meet opslagruimte. Als u echter niet veel opslagruimte nodig heeft, kan uw nachtkastje eenvoudiger zijn en hoeft het geen lade te hebben. Neem een kijkje in je kamer en kijk of e dingen op de grond hebt staan, of dozen opgestapeld. Als u dit doet, kan dit een teken zijn dat u de extra opslagruimte zou kunnen gebruiken. Als u geen boekenplank heft maar regelmatig leest, kunt u overwegen een nachtkastje te kiezen met een la.

Kies de kleur van het nachtkastje

Kies een nachtkastje met kleuren die passen bij de kleuren van de kamer. U kunt dit doen door een nachtkastje te kopen dat overeenkomt met de kleur van uw lakens of hoofdeinde. Als u kleuren probeert te contrasteren, kiest u aanvullende kleuren of kleuren die tegenover elkaar op het kleurenwiel staan.

  • Als je bijvoorbeeld slanke witte meubels hebt, kun je kiezen voor een strak wit nachtkastje zodat het past in de rest van je kamer.
  • Als u kamer grotendeels zwart is, kunt u een wit nachtkastje kopen om de donkere tonen aan de vullen.
  • Als je een eenvoudige en saaie kamer hebt, kun je proberen je ruimte op te fleuren met een felgekleurd nachtkastje.
  • Als je een industriële inrichting hebt, is een nachtkastje met zichtbare koppen van houtschroeven of andere schroeven erg passend.