Mozaïek is meer dan gekleurde vlakjes

Hoewel mozaïek lampen in veel kleuren te verkrijgen zijn, van veelkleurig tot lampen die in één tint zijn, zijn het geen lampen die door het kleurgebruik je kamer in een disco om zullen toveren. De lampen geven niet genoeg licht om voor genoeg straling te zorgen dat het effect in de hele ruimte zichtbaar zal zijn. Toch zullen bepaalde tinten duidelijk meer effect geven dan andere lampen. In een licht interieur is het logisch dat een lamp in rood tinten meer effect zal geven dat een lamp met geel tinten bijvoorbeeld. Je hoeft bij het aanschaffen van een mozaïek lamp niet bang te zijn dat je negatieve effecten krijgt door de kleur van de lamp. Uiteraard moet een lamp bij je interieur passen, maar wanneer je veel blauw en groen tinten in je interieur vind zal een groene of blauw mozaïek lamp er niet voor zorgen dat eventuele bezoekers een ziekelijke uitstraling krijgen. Toch zal je zien dat er veel meer keuze is in lampen met warmere kleuren als oranje en rood tinten. Ook omdat in de Oosterse interieurs meer gebruik gemaakt wordt van warme tinten als je kijkt naar de mozaïek lampen. In de wat koelere interieurs met veel lichte tinten als wit, grijs, blauw en groen zal je veel vaker filigrein lampen tegenkomen die evengoed mooi licht geven, maar op die manier neutraler zijn en het interieur de hoofdspeler laten zijn van het lichtspel.

fantastische mozaiek lamp uit egypte

Licht is belangrijk

Licht en lampen zijn belangrijk in een interieur je kunt er een kamer mee maken en breken. Zorg er dan ook altijd voor dat je verlichting aanschaffen goed overdenkt en dat je meerdere opties hebt voor een lamp. Wanneer deze op de oorspronkelijk bedachte locatie niet past zal je er waarschijnlijk mee gaan rondkijken in de rest van je huis. Zorg dus dat de lamp past bij je interieur en niet perse bij een kamer en die kleuren. Het wisselen en verplaatsen van lampen kan ook een heel andere effect geven, de lampen die nu in de slaapkamer staan zouden ook heel goed in de woonkamer passen met wat eenvoudige aanpassingen van accessoires, wees nieuwsgierig en mix en match!