Laat je inspireren

Het zal zeker niet voor het eerst zijn dat je op internet een foto tegenkomt van een Oosters geïnspireerde ruimte, of dat nu een woon-, slaap- of badkamer is of zelfs tuin of balkon, je kunt het bijna niet verzinnen of er zijn wel ontzettend mooie foto’s van te vinden. Toch is het jammerlijk dat deze foto’s vaak maar van één hoek genomen zijn en dat het vaak maar één foto is van de betreffende ruimte. In zo een foto staat vaak één accessoire of meubelstuk centraal waardoor deze met de achtergrond bepalend is voor de sfeer van de foto. Het lijkt soms wel of ze met het veranderen van een of meerdere accessoires de hele setting veranderen en zo andere foto’s kunnen maken. Nu is het voor veel woontijdschriften wel het geval dat er ruimtes gemaakt worden voor de foto, die inrichting vind je dus niet direct bij iemand thuis. Wat mijn interesse dan weer wekt zijn de foto’s die wel bij iemand thuis gemaakt zijn, maar of dat het geval is, is niet meteen te zien op de foto. Wellicht is dat juist wel het charme van dergelijke foto’s.

Echt Origineel Marokkaans Ontwerp Inclusief Lampen

Een foto is een beschrijving

Een ding is zeker, wanneer je een goed gemaakte foto hebt kan je deze aan de hand van een omschrijving haast zelf invullen – zelfs als je de foto niet hebt gezien! Stel je voor: een balkon ingericht als een warme Oosterse woonkamer, knus en gezellig. Goud en brons tinten in de bank, het vloerkleed en een Marokkaanse poef. De Oosterse sfeer wordt pas echt duidelijk naar voren gebracht door een Oosterse lamp die schaduwen op het muurtje en de vloer legt waar waxinelichtjes bewegen op het briesje op een tafeltje in een hoekje.