De slaapkamer uit duizend en één nacht

Wie op zoek is naar een comfortabele doch elegante look voor een slaapkamer zal erachter komen dat een slaapkamer in de Oosterse sfeer een hele goede mogelijkheid is. Je kunt de inrichting het woord laten doen of ervoor kiezen om het kleurgebruik de boventoon te laten voeren, daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om de oosterse accessoires het middelpunt van de kamer te laten zijn, genoeg opties dus!

Verf op de muren en het plafond

Om de warme sfeer na te bootsen van een Oosterse slaapkamer kunnen de muren van de slaapkamer wel een kleurtje gebruiken, denk echter goed na over de kleurpatronen die je gaat gebruiken en zorg ervoor dat je slaapkamer een plek blijf in huis waar je tot rust kunt blijven komen. Wanneer je dus weet dat je niet goed reageert op rood tinten zie dan af om je muren in een terracotta of rood tint te schilderen maar kies dan voor warme geel tinten of blauw. Wanneer je het totale effect wilt behalen kan je ervoor kiezen om je plafond in een contrasterende of fellere kleur te schilderen, wanneer je dit te heftig vindt kan je er ook voor kiezen om je plafond in een lichtere tint te schilderen of om je plafond gewoon wit te laten. Je maakt de kamer af met Oosterse meubelstukken, kussens, kleden en andere oosterse accessoires als dienbladen en kaarshouders.